Onderhoud

VOor alle type installaties

Onderhoud cv

Het is belangrijk uw cv-ketel te laten onderhouden. Dit voorkomt onverwachte situaties zoals een koude douche of gevaarlijke situaties zoals een koolmonoxidevergiftiging. Uw cv-ketel fabrikant geeft aan hoe vaak u uw cv-ketel moet laten onderhouden. Dit kan jaarlijks zijn of eens in de twee à drie jaar. Bij Van Vulpen Service & Onderhoud kunt u terecht voor incidenteel onderhoud en voor periodiek onderhoud. Bij ons werken erkende servicemonteurs die ieder in het bezit zijn van een CO-certificering. Zo bent u ervan verzekerd dat het onderhoud voldoet aan de wettelijke regels. Periodiek onderhoud is daarnaast gunstig voor uw verzekering, mocht u schade lijden aan of door uw cv-ketel.

Allereerst controleren we of wij uw cv-ketel kunnen verduurzamen. Op het moment dat uw ketel wordt opgehangen, wordt deze in veel gevallen ingesteld op basis van de fabrieksinstellingen. Het is uiterst belangrijk om de ketel op uw woning af te stellen, hetzij een oude woning of een nieuwbouwwoning. Vaak gebeurt dit niet. Wij kijken softwarematig waar en hoe we de ketel op de juiste manier kunnen instellen.

Naast het op de juiste manier instellen van de cv-ketel, maken wij uw cv-ketel schoon zodat de warmteoverdracht beter werkt. Daarnaast kijken we of de gas/luchtverhouding optimaal is. Indien nodig, vullen wij het water bij zodat de waterdruk klopt. Ook kijken we of de onderdelen van uw cv-ketel die kunnen slijten nog goed intact zijn. Is dit niet het geval, dan kunnen wij deze voor u vervangen. Aan de hand van bovenstaande acties, houd u uw gastoestel efficiënt en duurzaam.

Hybride warmtepomp

Om het maximale rendement uit uw warmtepomp te halen, is onderhoud nodig. Dit zorgt voor een goede en energiezuinige werking van het toestel. Dit is goed voor het milieu én uw portemonnee! Wij zorgen ervoor dat uw toestel goed blijft functioneren. Voor de hybride warmtepomp voeren wij onder andere een veiligheidscontrole en een lekkagecontrole uit.

Zelfs de beste warmtepomp is niet onderhoudsvrij, maar wel erg onderhoudsarm. Met slechts één of twee controles per jaar bent u verzekerd van een goed werkende warmtepomp. Het is belangrijk dat dit onderhoud nauwkeurig wordt uitgevoerd. Wij hebben de juiste certificaten om de inspectie en het onderhoud uit te mogen voeren.

Een kleine greep uit de merken die wij kennen:

Onderhoud ventilatiesysteem

Werkt uw mechanische ventilatiesysteem binnenshuis niet goed? Dan kan dit komen door verstopping. Dit merkt u door de aanslag op bijvoorbeeld het plafond van uw badkamer of op de voegen tussen de tegels. Ook kunnen er nare luchtjes ontstaan. Wij onderhouden en maken de ventilatiebox / unit schoon voor u. Hierdoor minimaliseert u het energieverbruik van uw ventilatie en bevordert u zijn levensduur.

Naast het reinigen van uw ventilatiebox, reinigen wij ook de kanalen. Vaak bevinden deze kanalen zich in de wc, douche, badkamer en in uw keuken. In deze kanalen hopen stof, dode huidschilfers, spinnenwebben en vetten van het koken zich op. Deze verwijderen wij professioneel voor u. Hierdoor kan de afzuigbox meer kubieke meter lucht wegzuigen waardoor dit minder stroom kost. Het onderhouden en schoonmaken van het ventilatiesysteem zorgt dus voor besparing van uw energiekosten en voor een schonere lucht in uw woning.

ONDERHOUD AIRCO​

Voor het goed intact houden van uw airco, raden wij u aan om één keer in het jaar de airco te laten onderhouden. Wij reinigen de wisselaar van uw airco voor u. Dit zorgt voor een efficiëntere toevoer van de koele of warme lucht. Er kunnen zich veel bacteriën nestelen in uw aircosysteem. Deze worden op een professionele manier verwijderd. Mocht u uw airco alleen gebruiken voor het koelen, dan kunt u één keer in de twee jaar onderhoud laten plegen.

Voor het goed intact houden van uw airco, raden wij u aan om één keer in het jaar de airco te laten onderhouden. Wij reinigen de wisselaar van uw airco voor u. Dit zorgt voor een efficiëntere toevoer van de koele of warme lucht. Er kunnen zich veel bacteriën nestelen in uw aircosysteem. Deze worden op een professionele manier verwijderd. Mocht u uw airco alleen gebruiken voor het koelen, dan kunt u één keer in de twee jaar onderhoud laten plegen. Daarnaast raden wij aan om eens in de drie jaar een grote onderhoudsbeurt te laten uitvoeren aan uw aircosysteem. Naast het reinigen, controleren wij de airco dan ook op haar werking, het verbruik en de f-gassen.

Brandmelders & koolmonoxide melders

Vanaf 2022 is het voor iedereen verplicht om voor iedere woonlaag (bijvoorbeeld hal of zolder) een gekeurde brandmelder te installeren. Daarnaast wordt het zeer aangeraden om uw woning te voorzien van een koolmonoxide melder. Uit uw cv-ketel kan namelijk koolmonoxide vrijkomen. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld vervuiling of defecte branders in het toestel. Koolmonoxide (CO) ruik en proef je niet, maar is wel zeer giftig voor mensen en dieren. Door het plaatsen van een koolmonoxide melder kunt u een zogenaamde koolstofmonoxidevergiftiging voorkomen. Wij plaatsen brandmelders en koolmonoxide melders van hoge kwaliteit. Daarnaast hebben onze melders een levensduur van 10 jaar.

Rogafa beugelen & BRL certificering

De afvoerpijpen die aangesloten zijn aan uw cv-ketel dienen gebeugeld te zijn. Zo kan er geen lekkage van rookgassen en koolmonoxide ontstaan. Wij doen dit volgens de voorschriften van ROGAFA. De beugels moeten uit het juiste materiaal bestaan. Dit is verplicht. Bekijk het tabblad prijzen voor de actuele prijzen voor het beugelen van uw afvoersysteem.

Bedrijven die met gastoestellen werken, moeten een BRL certificering hebben. Wij dienen hiervoor een checklist in te vullen als we bij u langskomen voor onderhoud. Hierin komen onder andere gasvoordruk, verbranding, lekkages en erosies in voor. De documentatie van deze controle houden wij in eigen beheer.

Speciaal voor ‘preventie koolmonoxide’ hanteren wij de ‘CO certificering Kiwa BRL K25000’. In deze Kiwa BRL zijn eisen vastgelegd die te maken hebben met het uitvoeren van reparatiewerkzaamheden aan nieuwe en bestaande gasverbrandingstoestellen, verbrandingsluchttoevoervoorzieningen, rookgasafvoervoorzieningen en luchtverwarmers.

Wij zijn ook in het bezit van het BRL 100 certificaat, omdat wij werken aan koelapparatuur, klimaatregelingsapparatuur en warmtepompen met F-gassen. Met dit certificaat tonen wij aan dat we als organisatie (in de installatietechniek) voorzorgsmaatregelen nemen om lekkage van F-gassen te voorkomen.

Naast de BRL certificering beschikken wij ook over het CO Vakmanschap.

91d27e97 1b89 4b8a 86c2 2db1c31c6d48
4220c1c9 e36f 4507 983a c0750dd54608 e1687701963789

Refurbished onderdelen

Op het moment dat wij een cv-ketel of een ander toestel verwijderen, behouden wij de goed werkende onderdelen. Deze onderdelen noemen wij refurbished onderdelen en kunnen wij u aanbieden tegen een schappelijke prijs. Dit kunnen boilers, ventilators, printplaten en warmtewisselaars zijn. Wij testen de onderdelen in-house op hun werking. Mocht u gebruik willen maken van een refurbished onderdeel, dan krijgt u van ons een jaar garantie op dat specifieke onderdeel. U betaalt slechts 60% van de nieuwprijs. Mocht het onderdeel binnen het jaar toch defect gaan, dan heeft u de keuze om gratis een nieuw refurbished onderdeel te laten plaatsen (voor het plaatsen betaalt u 50% van de arbeid; de tijd die nodig is om het onderdeel te vervangen) of u kunt ervoor kiezen om een geheel nieuw onderdeel te laten plaatsen voor 40% van de nieuwprijs.

Ventilatie

Het goed onderhouden van uw mechanische ventilatie zorgt ervoor dat de lucht in huis veel schoner en gezonder is. Daarnaast zorgt een goed werkende ventilatie voor minder energieverbruik. Wij komen graag langs om uw ventilatieboxen en kanalen grondig schoon te maken.

Ketels

Wij staan voor het verduurzamen van uw cv-ketel. Wij controleren of het toestel op de juiste manier is ingesteld. Uw ketel beschikt namelijk over verschillende eco standen. Wij laten uw toestel zuiniger werken waardoor u minder gas verbruikt.

PRIJSLIJST

 • Onderstaande prijzen zijn inclusief voorrijkosten.
 • Onderstaande prijzen zijn exclusief wettelijke afmeldkosten voor CO-certificering en rapportage (€12,50). Prijs incl. BTW
  Onderhoudsbeurt cv ketel €105,00
  Onderhoudsbeurt cv ketel 40 kw €125,00
  Onderhoudsbeurt cv ketel 60 kw €150,00
  Onderhoud hybrid warmtepomp (incl. cv ketel) €150,00
  Onderhoud gaskachel €82,50
  Onderhoud gesloten geiser €85,00
 • Onderstaande prijzen zijn inclusief voorrijkosten.
 • Werkzaamheden Prijs incl. BTW
  Onderhoud warmtepomp lucht/water €140,00
  Onderhoudsbeurt airco unit €90,00
  Onderhoudsbeurt airco unit met buiten unit €120,00
  Onderhoud mechanische ventilatie unit €32,50
  Onderhoud warmte terug win unit €80,00
  Onderhoud MV-unit met kanalen reiniging
  €30 korting in combinatie met cv onderhoud
  €200,00
  Onderhoud WTW-unit met kanalen reiniging
  €30 korting in combinatie met cv onderhoud
  €250,00
 • Onderstaande prijzen zijn exclusief voorrijkosten.
 • Storing na 17:00uur, in het weekend of tijdens feestdagen? Wij rekenen dan minimaal één uur arbeid.
 • Storing en nog geen klant bij van Vulpen? Bij het eerste bezoek rekenen wij één uur extra arbeid.
 • DienstPrijs incl. BTW
  Uurtarief service monteur€67,50
  Uurtarief service monteur storing dag voor 17:00uur€82,50
  Uurtarief service monteur storing na 17:00uur€95,00
  Uurtarief service monteur zaterdagmorgen tot 12:00uur€105,00
  Uurtarief service monteur zaterdag na 12:00uur, op zondag of feestdag€120,00
 • Onderstaande prijzen zijn exclusief voorrijkosten.
 • WerkzaamhedenPrijs incl. BTW
  Brandmelder accu (inclusief montage en klein materiaal)€45,00
  Brandmelder stroom (inclusief montage en klein materiaal)€82,50
  Koolstofmonoxidemelder (inclusief montage en klein materiaal)€75,00
  Vaste muurbeugel RGA (inclusief montage en klein materiaal)€20,00
  Beugel dakbeschot (inclusief montage en klein materiaal)€25,00